Gubbröra.....

publicerat i Bak och mat;

Gräslökens blomma som är lika god som den är vacker....

och Conrads egen gubbröra, så himla god! Ursprunget var Mannerströms recept, som han sen ändrat och lagt till lite....så nu är det hans eget recept och han gör den ofta......är så gott på knäckebröd och så ett gott öl till det......

Här är i alla fall Mannerströms favoritrecept
  • 3 matjessillfiléer, gärna mogen och lagrad
  • 1 rödlök
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 msk kapris
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk creme fraiche
  • salt och peppar
  • dillkvistar
  • Skär matjesfiléerna i tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Skala och hacka äggen. Hacka kapris, dill och gräslök. Blanda allt med majonnäs och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  • Garnera med dillkvistar och servera gärna på knäckebröd


Kommentera inlägget här :