Jag har fått ytterligare ett namn, utöver Raskens Ida. Cajsa Warg, man tager vad man haver.
Mina goa arbetskamrater på Restaurang Arken som är så käcka!
Så nu har jag bakat ett bröd, med just man tager vad man haver och sen blandar man i nässelfrön eller nässlor.
Grymt nyttigt!
Cajsa Wargs bröd blev denna gång
1 pkt jäst
1 liter vatten
1 msk salt
1 dl vetekli
lite olivolja
en dutt honung (grannen Görans)
5 dl rågmjöl av något slag
sen resten vetemjöl tills det känns bra
Nässlor efter behag
Låt degen vila, baka ut till 4 limpor, pensla med vatten och doppa i vetekli, låt sen jäsa länge tills dom är riktigt lätta, två limpor på var plåt
Lägg några snitt på tvären, sen skjuts in i ugnen en sisådär 35-40 min 200 grader, varmluft
Spraya gärna in lite vatten så blir det en godare skorpa på brödet
Låt svalna UTAN bakduk
Från första upplagan av Cajsa Wargs första och enda kokbok Hjelpreda I hushållningen för unga Fruentimber.
Cajsa Warg......
publicerat i
Allmänt;