Lika gott väder för utomhusaktivitet som det var i förrgår, lika mysigt inomhusväder var det igår.
Var hemma hos Göran och Ninni på en lång förmiddagsfika. Dom bakar allt själva också, och så jättegott!
Ett bröd med kummin, sockerkaka med citron, lime och rosmarin och sen skorporna med lavendel mmmm så himla gott och mysigt! Så kul att byta recept och dessutom få tillgång till Ninnis örtagård och all kunskap.
Katten Nisse.....
Conrad har en kollega som kommer från Indien. Och dom byter recept och smakprover.
Fick hem färska dadlar en dag, ljusgula, söta och krispiga. Jättegoda! Lite så som jag minns att krikon var i konsistensen.
Sen var det då groddad mungböna. Smakar som sockerärtor när man plockar dom i landet. Och jättenyttiga!
Groddning:
Blötlägg torkade mungbönor 12 timmar. Häll sedan av vattnet, skölj ännu
en gång och plocka bort de bönor som inte har svällt.
Lägg sedan i en glasburk med silduk/myggnät som lock, fäst med gummisnodd (eller använd särskild groddningsburk). Ställ burken lutande
och täck över, eftersom de groddas bättre i mörker.
Låt de grodda 3-5 dagar, skölj två ggr/dag med ljummet vatten under groddningen.
Groddade mungbönor förvaras i kylskåp, och håller sig där drygt en vecka.
Våran Sergeant Pepper...
Och så Ester förstås...